1- Premi Nobel de la Pau 2017

 El dia 6 d'Octubre es va fer public el premi Nobel de la PAU 2017, i va ser per "ICAN"(The International Campaign to Abolish Nuclear Weapons).


Però realment, sabem l'origen dels Premis Nobels?


Els premis Nobel, els va fundar Alfred Nobel, un químic i enginyer suec, que va crear la dinamita. En el seu testament, donà tota la seva fortuna per instituir aquests grans premis.

Alfred, va néixer en una família d'enginyers, fet que va fer que aquest estudiés ciències, i humanitats.
Anys més tard, aquest va conèixer al creador de la nitroglicerina, de forma que va experimentar moltíssim amb aquest producte. Un temps més tard va descobrir, que si la nitroglicerina, es combinava amb diatomita, era més segura i més senzilla de controlar, i a aquesta combinació la va nomenar: Dinamita.

A causa de la dinamita, hi va haver, moltes explosions a les seves fàbriques, on en una d'elles va morir el seu germà petit. Al llarg dels anys, ell sentia una gran pena i per això va decidir dona pràcticament tota la seva fortuna a què es creessin uns premis, en el que el seu valor principal era otrogar-los a aquelles persones que aportessin alguna cosa molt important a la humanitat.

I, els premis Nobel, que són?

 Els premis Nobel, van ser creats en el testament d'Alfred Nobel. La seva principal funció és la d'otorgar premis a tota persona que durant la seva carrera professional hagin fet una labor excel·lent, mitjançant investigacions, descubriments, o contribuint en la societat.

Paul Modirch

Paul Modrich, es un profesor de bioquimica de la prestigiosa universitat de B.Duke, a mes a mes de ser un gran investigador de Howard Hughes Medicaments Institute.
Al 2015 va rebre juntament amb el suec Tomas Lindhal i el turc Aziz Sancar, el premi Nobel en química per descobrir les "mecànics" que arreglen l'ADN.









 

Comentarios

Entradas populares de este blog

5- L'arbre Genealògic