4- Les malaties infeccioses




El passat dia 18 a Catalunya es va celebrar la marató, una festa en la qual cada any es recapten diners per investigar sobre les malalties.

Aquest any anava destinada a les malalties infeccioses i és per aquest el motiu de l'entrada al blog.


Molta gent, es pensa que les malalties infeccioses, només poden produir un petit constipat, o un mal de cap, tot i que no és així. El passat dia 13 ens van fer una petita xerrada, on també ens van ensenyar un vídeo, amb diferentes persones que a causa d'una malaltia infecciosa, han estat a punt de perdre la vida, si sembla impossible que, per culpa d'un constipat pugui arribar a passar això!!
En el vídeo que ens van ensenyar, sortien casos que realment, feien molta por, i realment, et feien reflexionar, i et feien veure de la importància de tenir una bona salut, i de visitar al metge cada cop que tinguis una molèstia. Un dels casos més impactants, era una noia de 13 anys que quasi perd la vida, però que per sort, li van poder fer una cirurgia al cap, i es va salvar....

Una de les maneres més fàcils, i que quasi tothom pot accedir, és a les vacunes, que això, protegeixen el nostre cos, i en cas que alguna malaltia entri el nostre cos, si estem vacunats, aquesta farà que desaparegui immediatament, cosa que això ens permetrà no estar malalts gaire temps.

Actualment, la majoria de nois i noies, porten moltes vacunes, però tot i aixòem de seguir per aquests camí per evitar que ens posem malalts mes ràpid.

Algunes de les vacunes són les següents:

  • Varicel·la ------> Malaltia que provoca la sortida de granets per tot el cos, i aquests piquen

  • VHB------> L'hepatitis B és un dels tipus d'hepatitis vírica que es coneixen. Es transmet per via sanguínia o per via sexual des d'un malalt amb hepatitis activa o d'un portador del (VHB).

  • HiB------> La vacuna Anti-Haemophilus Influenzae Tipus B, són unes proteïnes transportadores, per prevenir la malaltia contagiosa produïda pel bacteri GRm Negativa Haemophilus.

  • Tètanus------> El tètanus és una malaltia infecciosa causada per  l'exotoxina tetanospasmina del Clostridium tetani, caracteritzada per un augment del to muscular i per la presència d'espasmes.

  • VPH------> Poden produir berrugues cutànies o genitals i alguns tipus de càncer. Es transmet per contacte directe entre dues persones, moltes vegades en relacions sexuals (en el cas dels tipus de virus que afecten les zones genitals), amb penetració o sense. Només es vacunen les dones

En el següent vídeo, s'expliquen casos de malalties infeccioses, i com es poden evitar.







Comentarios

Entradas populares de este blog

5- L'arbre Genealògic