8- El segon cervell
L'altre dia, a classe de ciències ens van enviar una tasca sobre el segon cervell del cos humà, i la gran majoria dels alumnes no sabia que era i per això, vam decidir investigar.
El segon cervell del cos humà, és l'intestí, ja que sempre que tenim algun problema, passa a l'estómac. Vam veure un vídeo, on el convidat va dir: "a l'intestí es fabriquen la majoria de neurotransmissors i la histamina actua com a hormona, neurotransmissor i regula funcions fisiològiques a l'estómac". Això significa que depenent de la caca que faci cada persona, pot saber si té una salut correcte, o en cas contrari, si té algun problema de salut. Tots sabem que mirar la caca que fem pot fer una mica de fastig, però igual que quan som bebès, els nostres pares i metges ho miren per saber si estem bé, ara també ho hauríem de fer, per assegurar-nos que tenim una bona salut, i una bona alimentació.
Aquí us deixo una recepta amb la carabassa, ja que és un aliment que ajudarà a tenir una bona salut.
Ingredients
- 1 carabassa d'1 kg aprox.
- 1 ceba grossa
- 1 porro
- 1 patata vermella grossa
- Aigua
- Sal
- Oli d'oliva verge extra de les Garrigues
- Formatge parmesà recent ratllat
4 racions
Elaboració
1. Pelar i tallar la carabassa en daus de 2 x 2 x 2 cm aproximadament. El mateix amb el porro, la ceba i la patata.
2. Fer-ho bullir en una olla amb un pèl d'aigua, sense que ho cobreixi tot, i sal; tapat uns 20 minuts.
3. tancar el foc i deixar refredar una mica. Triturar-ho amb el túrmix molt bé, que no hi quedin cap grumoll, tot i que la carabassa i la patata fan el purè molt fi.
4. Servir escalfat i, al mateix plat, dibuixar una espiral amb oli d'oliva i ratllar parmesà per sobre.
5. menjar de seguida.
2. Fer-ho bullir en una olla amb un pèl d'aigua, sense que ho cobreixi tot, i sal; tapat uns 20 minuts.
3. tancar el foc i deixar refredar una mica. Triturar-ho amb el túrmix molt bé, que no hi quedin cap grumoll, tot i que la carabassa i la patata fan el purè molt fi.
4. Servir escalfat i, al mateix plat, dibuixar una espiral amb oli d'oliva i ratllar parmesà per sobre.
5. menjar de seguida.
Comentarios
Publicar un comentario