Entradas

Mostrando entradas de mayo, 2018

13- Las radiacions solars

Imagen
Avui a classe ens han explicat  la importància  d'utilitzar crema solar tot l'any, però especialment a partir la primavera fins als inicis de l'octubre, ja que encara que no ens ho sembli, són els mesos on tenim el sol mes a prop. Això és perquè quan el sol va perdent força, i avançada la tardor, el terra es va refredant relativament de pressa i, més lentament, els mars i oceans. Quan arriba el moment mínim, al solstici d'hivern, el terra i el mar no frenen de cop en aquesta pèrdua de la calor que contenen. El mateix passa a l'estiu, un cop comença a fer una mica de calor, i el sol va aproximant-se mes a nosaltres, tot es va escalfant i això fa que el sol, no ens piqui tant, però al mes d'abril, i al mes d'agost hi ha la mateixa distancia entre el sol i la terra, i és per això que és convenient que utilitzem crema solar sempre. A l'institut, ens han demanat que realitzem un pòster per prevenir les cremades del sol i aquí ús adjuntaré la meva idea. A més,

12- La travessa de l'estret de Gibraltar.

Imagen
" El reporter Pere Renom intenta travessar nedant l'estret de Gibraltar per fer un reportatge. S'enfronta amb els corrents, l'onatge, el vent, la boira i les marees, i esquiva els prop de 90 grans mercants que diàriament circulen per l'Estret. Ha de cobrir una distància d'uns 15 km. Al llarg de la història, menys de 700 nedadors han aconseguit aquesta gesta, una xifra cinc vegades inferior al nombre d'alpinistes que han escalat l'Everest, i molt pocs en menys de quatre hores, l'objectiu que es fixa en Pere. A partir del repte esportiu, el reportatge explica també les particulars condicions oceanogràfiques, meteorològiques i nàutiques de l'estret de Gibraltar."      Estret que separa la costa meridional de la península Ibèrica i la costa               septentrional africana Té uns 14 km d’amplada mínima i posa en comunicació l’Atlàntic i la Mediterrània. Des del punt de vista tectònic és una conseqüència de l’orogènia terciària.

11- Mitjans Diagnòstics

Imagen
Avui en dia, les noves tecnologies posen al servei dels metges un conjunt de mitjans diagnòstics molt potents, anàlisis clínics, radiologies , ecografies , medicina nuclear.... I  és  per  això  que avui buscarem unes imatges dels estils de  diagnòstics  que et poden fer, com ara una radiografia, una  biòpsia .... RADIOGRAFIA :                                                                                                                                           ECOGRAFIA: ENDOSCÒPIA: TOMOGRAFIA AXIAL COMPUTADORA: BIÒPSIA: ELECTROMIOGRAFIA: TERMOGRAFIA: GAMMAGRAFIA: RESSONÀNCIA MAGNÈTICA: