12- La travessa de l'estret de Gibraltar.


"El reporter Pere Renom intenta travessar nedant l'estret de Gibraltar per fer un reportatge. S'enfronta amb els corrents, l'onatge, el vent, la boira i les marees, i esquiva els prop de 90 grans mercants que diàriament circulen per l'Estret. Ha de cobrir una distància d'uns 15 km. Al llarg de la història, menys de 700 nedadors han aconseguit aquesta gesta, una xifra cinc vegades inferior al nombre d'alpinistes que han escalat l'Everest, i molt pocs en menys de quatre hores, l'objectiu que es fixa en Pere. A partir del repte esportiu, el reportatge explica també les particulars condicions oceanogràfiques, meteorològiques i nàutiques de l'estret de Gibraltar."




   
 Estret que separa la costa meridional de la península Ibèrica i la costa               septentrional africana


Té uns 14 km d’amplada mínima i posa en comunicació l’Atlàntic i la Mediterrània. Des del punt de vista tectònic és una conseqüència de l’orogènia terciària. En fan difícil la navegació dos corrents marins de sentit contrari: un de superficial (oest-est), amb aigua atlàntica, força freda i poc salada, i un altre de profund (est-oest), amb aigua mediterrània, no tan freda i més salada.



Preguntes per al reporter:

1- Quina sensació té just abans de sortir a nedar?

2-Quan va ser la primera vega que va pensar en fer aquest repte, li va donar molta importància el que la gent pogués pensar de vostè o no?

Comentarios

Entradas populares de este blog

5- L'arbre Genealògic