7- les dones i la ciència



El passat dimarts, vam rebre a l'institut Tarragona una visita molt inesperada. Eren unes noies, que venien del ICDQ (institut català d'investigació química), que venien a explicar-nos la seva vida.

Al principi tots pensàvem que seria una xerrada sobre com triomfar en el món de la ciència, però més tard ens vam adonar que el més important, no era el món de la ciència, sinó fer-nos veure en el món laboral.

Per sort, a mi em va tocar una noia molt simpàtica que ens va explicar, la seva vida des de l'adolescència fins als seus actuals 34 anys. Actualment aquesta juntament amb quatre noies més, té un equip d'investigació, tot i que això no és el que més em va impactar.

El més impactant de tot per mi, va ser veure com en el món de la ciència (i suposo que en altres temàtiques també passa), sempre solen triomfar els homes, i les dones si triomfen, semblen unes bruixes, i aquí és on em vull centrar. 


En la següent imatge podem veure com, a l'institut ja hi ha més homes que dones, i que en el següent pas, que és el batxiller, ja només hi ha 32 dones respecte els 68 homes. A la universitat, només triomfen 25 noies i 75 homes, i en el post grau només un total de 29 noies hi arriben. Quan aquestes aconsegueixen la direcció d'un projecte, ja només en son 11 i d'aquestes, només 3 aconsegueixen un premi Nobel. En definitiva el que vull dir és que moltes vegades les dones no aconsegueixen tantes coses, ja que antigament estava molt mal vist, i moltes persones encara consideren que una noia ha d'estar a casa i els homes són els que han de treballar.

A continuació deixo un enllaç a un reportatge d'un diari de Tarragona: 

https://www.diaridetarragona.com/naltros/Cuatro-cientificas-que-pisan-fuerte-20170318-0016.html

Comentarios

Entradas populares de este blog

5- L'arbre Genealògic