10- Anar al metge



Tots anem al metge, i moltes vegades no sabem el que ens estan explicant, ja que creiem que utilitzen un idioma molt tècnic, però en realitat és un idioma senzill, en el que només fa falta saber alguns dels termes més importants. Alguns dels termes els explicaré, a continuació, i així entre tots tindrem algun coneixement mes:

Anamnesi: és el terme mèdic que s'utilitza per referir-se a la informació proporcionada pel mateix pacient al metge durant una entrevista clínica. Per exemple, si el pacient li diu que  forts malts de cap.

Exploració: és el conjunt d'habilitats que realitza el metge al pacient, després d'una correcta anamnesi en l'entrevista clínica, per obtenir un conjunt de dades objectives que estiguin relacionats amb els símptomes que refereix el pacient. Per exemple una revisió.

Diagnòstic: el diagnòstic clínic és el procediment pel qual s'identifica una malaltia, és a dir, el que un metge et diu que tens. Quan el metge et diu que tens gastroenteritis.

Pronòstic: és un terme mèdic que indica la predicció d'un metge de com progressarà un pacient, i si aquest té oportunitat de recuperar-se. Si et diu que en unes setmanes ja estaràs millor.

Indicació terapèutica: és el terme que descriu una raó vàlida per realitzar una prova diagnòstica, un procediment mèdic, recomenar un determinat medicament, o tècnica quirúrgica. Si et diu que tens apendicitis, i que si no t'operes moriràs en hores.





Comentarios

Entradas populares de este blog

5- L'arbre Genealògic