9- Stephen Hawking



Fa uns dies el famós físic, Stephen Hawking ens va deixar, i és per això que avui li farem un petit homenatge des del nostre blog.

Hawking era un físic anglès, que va estudiar a Oxford, on allí descobriria que partia una malaltia molt greu anomenada "esclerosi lateral amiotròfica (ELA)", tot i que patir aquesta malaltia no el va fer decaure i, tot i que els metges esperaven que visquis uns dos o tres anys, aquest els va sorprendre hi en va viure uns quants més.

Aquest va treballar en diverses teories i lleis, però la principal va ser en les lleis bàsiques que governen l'univers. Juntament amb Roger Penrose, va mostrar que la teoria general de la relativitat d'Einstein implica que l'espai i el temps han de tenir un principi en el big bang i un final dins de forats negres. A més a més, també va descobrir que, els forats negres no eren totalment negres, sinó que podien emetre radiació i eventualment evaporar-se i desaparèixer. A més era una persona que no creia en Déu, sinó que només creia en les lleis, hi té unes quantes frases que ho demostrés com aquesta:

«No dic que Déu no existexi. Déu és el nom que la gent li dona a la raó per què som aquí. Però, crec que aquesta raó són les lleis de la física i no algú amb qui podem tenir una relació personal.»
Stephen Hawking




Comentarios

Entradas populares de este blog

5- L'arbre Genealògic